Журнал Рибальський Світ №3 /2012
Журнал Рибальський Світ №3 /2012

Журнал Рибальський Світ №3 /2012

Артикул:№3/2012
Brand:
К сравнению
В избранное
Наявність:
Нет в наличии
0 грн.
11
Сообщить о поступлении
Сообщить о поступлении товара
Ваша просьба принята!

Вы получите уведомление о поступлении товара в продажу на указанные Вами контакты
Your E-Mail
Phone number (SMS)
Validity time
- at least one of the fields is required
Checking...
Описание
Отзывы

ШКОЛА МАЙСТЕРНОСТІ

Жерех. Міфи і реальність.Олександр Слободянюк
Легенд про незвичайний інтелект цього хижака ходить безліч. Принади він, мовляв, легко розпізнає і навіть може прочитати назву фірми-виробника, а всіх місцевих рибалок знає в обличчя. Це, зрозуміло, жарт, але в кожному жарті є частка правди ...

Однак багато загадок жереха можна легко пояснити. Так, наприклад, секрет особливої вибірковості цієї риби щодо приманок криється в анатомічній будові її пащі. Зубов немає, і жерех не може, як, наприклад, щука, схопити рибку як завгодно, а потім перевернути головою до себе і проковтнути. Ось хижак і вибирає собі жертву дуже ретельно. Вона повинна бути маленька, вузька і щоб тікала по прямій - так легше прицілитися і атакувати відразу з голови або з хвоста. Атака жерехом жертви - це прямолінійний кидок. Тепер здогадуєтеся, чому здавна ефективні були девони, а згодом Kastmaster?

ШКОЛА МАЙСТЕРНОСТІ

Відкриваємо сезон. Плаваючі ривковие мінноу на мілководді.Андрій Швець
Напередодні нересту щука починає масово виходити на мілководні ділянки водойм, де тримається аж до самого процесу ікрометання. Та й після нересту щучье стадо не поспішає залишати комфортні мілководдя з добре прогрівається весняним сонечком водою, адже тут хижак знаходить і безліч прекрасних місць для засідки, і велика кількість їжі - дрібна риба теж виходить на теплу воду. У таких місцях щука більш-менш активно годується (за винятком періоду власне нересту), і тому її цілком реально зловити спінінгом на всілякі штучні приманки - хиткі і обертові блешні, «силікон» і, безумовно, на воблери.

АБЕТКА рибалок

Прикормка для крупної плітки.Олексій Свириденко
Вопрос прикормки я считаю одним из самых приоритетных в поплавочной ловле. Ведь это очень тонкая наука, с массой нюансов, не разобравшись в которых, добиться хороших результатов невозможно. Если мы просто пойдем в ближайший рыболовный магазин и купим там пакет с прикормкой для плотвы, на водоеме ее замешаем и начнем ловлю…в итоге практически наверняка получим очень посредственный результат. Особенно, если поставим перед собой задачу не просто наловить плотвы, а поймать хотя бы с десяток действительно крупных экземпляров. Я в свое время, чтобы этого добиться, перепробовал множество рецептов и целый ряд готовых смесей от разных производителей.
Спробуємо розібратися в тому, якою ж має бути підгодовування, щоб вона приваблювала переважно велику плотву.

ШКОЛА МАЙСТЕРНОСТІ

Джеркбейти: великі приманки - велика риба - велике задоволення.Сергій Семенов
По характеру анимации и игры джерки мало-помалу распределились на несколько отчетливо различающихся групп. Тем не менее, мы всех их называем джерками. Правда, украинцы, как всегда, не остались в стороне от процесса устного народного творчества и, познакомившись впервые с джеркбейтами, сразу нарекли их «котлетами». К счастью, это название не стало традиционным, но в рыбацких байках и «стебе» часто фигурирует. Как, впрочем, и другое народное прозвище – «буратины». Основанием для возникновения оного является то, что материал для изготовления большей части джеркбейтов – дерево. Как бы там ни было, в нынешнем общепринятом смысле джеркбейты – это общее название крупных, весом от 25 до 200 и более грамм приманок, предназначенных для ловли большой и очень большой щуки.

АБЕТКА рибалок

Про твичинге і не тільки
До нас в редакцію надійшов лист від Олександра Фащевська. У ньому він просить наших авторів, а саме - Віктора Іванова, Андрія Швеця і Дмитра Корзенкова, дати відповіді на наступні питання:

1. Чи є модний нині твічінг необхідним засобом при лові пасивного хижака? Якщо ні, то чим його можна замінити (інші типи приманок, проводок і т.п.)?
2. Чим керуватися при виборі силіконових принад?
3. Поділіться своїм досвідом лову на раттлин. В якому випадку найбільш виправдано їх застосування?
4. У яких випадках виправдане застосування свімбейтов? Чи існують бюджетні моделі цих приманок?

РИБАЛЬСЬКИЙ ТУРИЗМ

Рибальські мозаїки плато Путорана.Володимир бризгунов
У Росії 50 (!) Заповідників, і один з найкрасивіших знаходиться на плато Путорана. Це за Північним Полярним колом, на півострові Таймир. Суворий клімат, маса озер, найкрасивіших гірських річок і водоспадів. Кілька років тому цей заповідник був внесений до переліку ЮНЕСКО як одне з природних чудес світу. І це дійсно диво - що підкорює своєю суворою красою чарівний край, де водиться безліч рідкісних звірів і риб. Риби там, до речі, так багато, що місця ті без перебільшення можна назвати рибальським раєм. Ось тільки потрапити на плато так само складно, як піднятися на Джомолунгму. Але мені дуже пощастило: влітку 2011 року я там побував в складі групи українських водних туристів. Це був спортивний похід найвищої - шостий -категорії складності, і організований він був в рамках чемпіонату України з водного туризму. Керівником походу став майстер спорту Юрій Воронков.

CARP EXPERT

Ці такі різні оснащення! Варіації на тему «поп-ап».Георгій Козлов
За вельми поширеній думці ловля на поп-ап (pop-up), тобто на підняту, плаваючу насадку (іноді навіть говорять «ловля способом поп-ап»), найбільш доречна в тих випадках, коли короп не проявляє харчової активності і не бажає цікавитися кормом, розташованим безпосередньо на дні. Найчастіше така ситуація зустрічається спекотним літом в період затяжного антициклону, а на досить глибоких водоймах - при утворенні стабільного термокліна з холодним, дуже слабо перемішуються нижнім шаром води. У цих умовах коропи пізнім ранком нерідко апатично зависають у поверхні, а вдень тримаються десь в пів води або забираються в водорості, ховаються під навислі дерева в пошуках тіні і киснево-температурного комфорту.
На запитання відповідає Валерій Скорик. Є питання по Richworth. Свого часу Бойл цієї компанії були, мабуть, найпопулярнішими короповими приманками в Україні. Сьогодні ситуація дещо змінилася - на нашому ринку з'явилася і активно рекламується продукція інших відомих брендів. Якщо ж говорити про Richworth, то чомусь найчастіше згадують їх найдоступнішу за цінами серію Euro Boilie. Ось наші читачі і цікавляться: чим «евробойли» відрізняються від інших принад, і наскільки виправданим може бути використання Richworth на змаганнях?

РИБАЛЬСЬКИЙ ТУРИЗМ

Збираємося в похід.Дмитро Корзенков
До ідеї написання цієї статті мене підштовхнули багато років заняття водним туризмом. З самого раннього дитинства я два рази в рік разом з батьками відправлявся в захоплюючі подорожі, причому завжди за новими, незвіданих місць. Ставши дорослим, подорожую вже зі своєю сім'єю, кожен раз переконуючись, що саме сплав на байдарці - це найкращий спосіб зрозуміти природу і насолодитися її красою. Втім, те ж саме можна сказати і щодо риболовлі: в поході дійсно можна навчитися «розуміти і відчувати» рибу. Багато напрацювання, отримані в водних походах, з успіхом можуть використовуватися і в звичайних виїздах на риболовлю з ночівлею, та й просто на природу з родиною.

СПОРТИВНЕ ЖИТТЯ

Чемпіонат світу з ловлі риби з льоду на мормишку.Дмитро Корзенков
Цього року завдяки зусиллям тренера збірної України по блешні Віталія Левченка вперше була знайдена можливість організації тренувального виїзду перед майбутнім чемпіонатом світу. За два тижні до дати проведення чемпіонату світу ми вирушили до Казахстану для вивчення водойми і участі в чемпіонаті Казахстану. Прибувши на Блакитна затока Капчагайска водосховища, ми були дуже здивовані невеликим розміром водойми. Як потім виявилося, це був і не Блакитна затока зовсім, а озеро Салтисай, відокремлене від водосховища вузькою смужкою берега.

Зимовий спортивний сезон - 2012

ДИСКУСІЙНИЙ КЛУБ

Нова мітла по-старому мете.Валентин Смага

ВИР-КЛУБ

НАШІ КОНКУРСИ

Отзывов ещё нет — ваш может стать первым.
Все отзывы 0
общий рейтинг
Доставка по Украине
Бесплатная доставка новой почтой от 2000 грн.
On-line оплата на сайте
Оплата производится банковской картой и электронными деньгами
Система скидок
Накопительные скидки и бонусная программа для наших клиентов
Возврат товара
Поменяем товар или вернём деньги в течении 14 дней!