Написать в
WhatsApp
Написать в
Telegram
Каталог

Користь текіли для здоров'я та як вибрати правильний напій

RSS
Василий ЛисовойВасилий Лисовой
27 марта 2024

Текіла — універсальний напій, який можна вживати в чистому вигляді або у складі коктейлів. На батьківщині, в Мексиці, цей алкоголь не закусують і навіть не запивають, хоча його міцність достатньо висока. Виробляють напій із соку блакитної агави, яка зустрічається тільки в окремих штатах. Мексиканську горілку настільки вподобали в різних країнах по всьому світу, що її часто називають королевою барів і дискотек. Однак, окрім створення веселого настрою, цей міцний алкоголь забезпечує для організму й певну користь. 

Чим текіла корисна для організму

Вирушаючи в гості до друзів, багато людей вирішують прихопити із собою пляшечку міцного алкоголю. Чудовий спосіб добре відпочити й отримати користь — придбати текіла Голд, яка не тільки приваблює шляхетним смаком, але й чинить сприятливий вплив на організм. Помірне вживання мексиканської горілки забезпечує:

  1. нормалізацію процесів травлення;
  2. зниження рівня цукру в крові;
  3. виведення токсинів;
  4. швидке розщеплення жирів;
  5. зниження рівня стресу, заспокоєння нервової системи;
  6. поліпшення структури волосся та зміцнення волосяної цибулини.

Усі ці факти пояснюються тим, що для виробництва текіли використовується сік блакитної агави — рослини з дивовижними лікувальними властивостями. Один із ключових ефектів — створення сприятливого середовища для розвитку корисної мікрофлори завдяки високому вмісту інуліну. Добре випивати шот текіли перед їдою для поліпшення обміну речовин, а після трапези ще один, щоб допомогти травленню. Замовити якісну мексиканську горілку можна в Maudau — маркеті алкогольних штук, де великий асортимент продукції на будь-який смак.

Як правильно вибрати текілу

Перш ніж купувати міцні напої, важливо розібратися в їхніх особливостях і видах. Це дасть змогу вибрати алкоголь, який максимально відповідає смакам та очікуванням. Є всього два види текіли: натуральна зі 100% агави і мікс, де 51% соку, а решта — барвники та ароматизатори. Напої першого типу смачні та корисні, але дорогі, другі — бюджетні. Потрібно визначитися також із видом текіли за витримкою:

  1. Silver. Розливається відразу після дистиляції. Іноді витримується, але не більше 2 місяців. Оптимальна для приготування коктейлів.
  2. Reposado. Витримується в дубових бочках від 2 місяців до року. Має насичений смак і запах, приємний золотистий колір.
  3. Anejo. Витримка становить 1–3 роки. Відрізняється бурштиновим відтінком і яскраво вираженим смаком.
  4. Extra Anejo. Зберігається в дубових бочках не менше 3 років. Відрізняється дуже насиченим смаком і ароматом.
  5. Joven. У складі є барвники та ароматизатори. Належить до категорії бюджетного алкоголю.

Швидко зорієнтуватися допоможе інформація на етикетці: напис «100 Blue Agave» означає, що це високоякісний алкоголь із повністю натуральної сировини. Позначка «DO» свідчить про те, що напій виготовлений відповідно до географічних особливостей території.

Василий ЛисовойВасилий Лисовой
0 комментариев
Комментариев ещё нет — ваш может стать первым.